לחיות טבעי להרגיש בריא
חפש/י

אטריות סובה בשעועית ירוקה

אטריות סובה במקרה הזה עשויות מקמח כוסמת. בדרך כלל מוסיפים להם עוד סוגי קמחים - כדאי לבחור אופציה אחרת מקמח חיטה. כוסמת היא אחת הדגנים המאוד בריאים, בעיקר בגלל שיש בה חומר בשם רוטין, שנמצא כבעל פעילות אנטי סרטנית משמעותית. 

למי לא מתאים:
לאנשים הנמצאים בתהליך היפו אלרגני לאיתור רגישויות למזון. האלרגנים פה: טחינה, גמבה, סויה, צ'ילי. 
בדיאטות ניקוי שאינן כוללות כוסמת. 
ראיתי 2 מקרים של אלרגיה לכוסמת. 

 מצרכים :

אופן ההכנה : 

1 חבילה אטריות סובה (כוסמת) מלאה ,עדיף אורגנית
1 צרור כוסברה, קצוץ
1 יחידה פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
200 גרם שעועית ירוקה טריה או קפואה
   
לרוטב:  
3 כפות  טחינה גולמית מלאה משובחת
2 כפות רוטב סויה 
1 כף שמן שומשום
חצי כפית שמן צ'ילי
חצי  לימון סחוט
מעט מים
1. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את אטריות הסובה. מבשלים עד רמת ריכוך אל דנטה, לפי ההוראות שעל העטיפה.
2. מסירים מהאש, מסננים, ושוטפים תחת מים קרים עד שהאטריות קרות לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה
3. חולטים את השעועית הירוקה 3 דקות במים רותחים מלוחים, מעבירים למים קרים כדי לעצור את הבישול, מסננים וחותכים לרצועות באורך של כ-3 ס"מ. 
4. מוסיפים לאטריות את השעועית, הפלפל החתוך והכוסברה הקצוצה.
5. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה עד שמתקבל מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות קרמי אך לא סמיך מדי. 
6. יוצקים את הרוטב על האטריות ומערבבים. 
 
קולים גרעיני קצח ומפזרים מעל לכל מנה. 
מתכון בידי: ליאור דנגור