לחיות טבעי להרגיש בריא
חפש/י

ברוקולי מאודה

ברוקולי נחשב מהאצולה של הירקות בכל מה שקשור לבריאות. תרומתו המפורסמת ביותר היא למניעת סרטן, ובמיוחד סרטן הורמונלי (שד, שחלות, פרוסטטה ועוד). מכיל כמות יפה של מגנזיום, סידן ומינרלים נוספים. עשיר בנוגדי חימצון ואף נחשב כעוזר לנקות מתכות רעילות מהגוף. לחלק מהאנשים ברוקולי (ומשפחתו - המצליבים) גורם לגזים במערכת העיכול. במקרה כזה מומלץ להתחיל מברוקולי מאודה / מבושל ובכמויות קטנות, להרגיל מעט את הגוף, ולהעשיר את התזונה בנבטי ברוקולי, שגם מכילים את החומרים המיוחדים אך נחשבים ליותר נוחים למערכת העיכול. 
למי מומלץ:
לכולם, וכמה שיותר
למי לא מומלץ:
לסובלים מגזים קשים (למרות שלרוב זה לא יהיה אשמת הברוקולי - ראה טיפול היפו אלרגני)

 מצרכים :

אופן ההכנה : 

1 ראש ברוקולי גדול, פרחים בלבד
הזלפה שמן זית
לפי הטעם  מלח גס
כוס וחצי  מים לאידוי
1 מיץ מלימון
   
   
   
   
   
1. מרתיחים את המים בסיר
2. מסדרים את פרחי הברוקולי בחלק העליון של סיר האידוי (זה עם החורים) ומכסים במכסה
3. שמים את קערת האידוי המכוסה מעל סיר עם המים הרותחים
4. מאדים על אש גבוהה 6-7 דקות בלבד, עד שהברוקולי בצבע ירוק עז והמזלג ננעץ בקלות, אך הוא לא סמרטוטי. 
5. מוציאים את הברוקולי לקערה, מזליפים מעל שמן זית ובוזקים מלח גס. מתבלים במיץ לימון .
מתכון בידי: קירה לוי
 

עקבו אחרי

טלפון:
058-4700002

דוא"ל:

Kira@kira.co.il        

כתובת:
הנדיב 71, הרצליה
אשמח שתצטרפו אלי גם לפייסבוק ותקבלו עדכונים והמלצות בנושא תזונה ובריאות.
מחכה לכם שם
Facebook
כל הזכויות שמורות לקירה לוי, אין לעשות שימוש בכל המופיע בדפים אלו ללא רשות מפורשת ובכתב של בעל האתר
חפשו
הצטרף
מילות תיוג לאתר:
אולכוס, כיב קיבה, צרבות, כאב/י בטן, בעיות מעיים, ריפלוקס, הליקובקטר פילורי, HP , מומחה/ית לנטורפתיה, לרפואה טבעית, לרפואה משלימה, בעיות פוריות / פריון, קושי להיכנס להריון, בעיות זרע, התעברות, תמיכה ב IVF (וכו') , שחלות פוליציסטיות, ציסטות בשחלות, אנדומטריוזיס, פיברומיאלגיה, טרשת נפוצה, טרשת עורקים, כאבי שרירים, סינוסיטיס, אף סתם, רייניטיס אלרגית, אף נוזל, אפטות בפה
עייפות, תשישות, תסמונת היאפיס, CFS (chronic fatigue syndrome) גאוט, חומצה אורית גבוהה, יוריק אסיד גבוה,  שאלון אבחון קנדידה