קירה לוי - נטורופתית - ברוקולי מאודה
לחיות טבעי להרגיש בריא
חפש/י

ברוקולי מאודה

ברוקולי נחשב מהאצולה של הירקות בכל מה שקשור לבריאות. תרומתו המפורסמת ביותר היא למניעת סרטן, ובמיוחד סרטן הורמונלי (שד, שחלות, פרוסטטה ועוד). מכיל כמות יפה של מגנזיום, סידן ומינרלים נוספים. עשיר בנוגדי חימצון ואף נחשב כעוזר לנקות מתכות רעילות מהגוף. לחלק מהאנשים ברוקולי (ומשפחתו - המצליבים) גורם לגזים במערכת העיכול. במקרה כזה מומלץ להתחיל מברוקולי מאודה / מבושל ובכמויות קטנות, להרגיל מעט את הגוף, ולהעשיר את התזונה בנבטי ברוקולי, שגם מכילים את החומרים המיוחדים אך נחשבים ליותר נוחים למערכת העיכול. 
למי מומלץ:
לכולם, וכמה שיותר
למי לא מומלץ:
לסובלים מגזים קשים (למרות שלרוב זה לא יהיה אשמת הברוקולי - ראה טיפול היפו אלרגני)

 מצרכים :

אופן ההכנה : 

1 ראש ברוקולי גדול, פרחים בלבד
הזלפה שמן זית
לפי הטעם  מלח גס
כוס וחצי  מים לאידוי
1 מיץ מלימון
   
   
   
   
   
1. מרתיחים את המים בסיר
2. מסדרים את פרחי הברוקולי בחלק העליון של סיר האידוי (זה עם החורים) ומכסים במכסה
3. שמים את קערת האידוי המכוסה מעל סיר עם המים הרותחים
4. מאדים על אש גבוהה 6-7 דקות בלבד, עד שהברוקולי בצבע ירוק עז והמזלג ננעץ בקלות, אך הוא לא סמרטוטי. 
5. מוציאים את הברוקולי לקערה, מזליפים מעל שמן זית ובוזקים מלח גס. מתבלים במיץ לימון .
מתכון בידי: קירה לוי