לחיות טבעי להרגיש בריא
חפש/י

גריסי פנינה בשום ופטרוזיליה

גריסים וגריסי פנינה הם שם אחר לשעורה. השעורה מאוד בריאה (הרבה יותר מחיטה), בעיקר בזכות האינדקס הגליקמי המאוד נמוך שלה, וכמות מופחתת של גלוטן. יחד עם זאת, היא יכולה להיות מעט קשה לעיכול ולגרום לנפיחות. 
למי מתאים:
במיוחד לאנשים החולים בסוכרת (סוג 1, וסוג 2), אנשים הרוצים לרזות וכחלק מתזונה בריאה רגילה. 
למי לא מתאים:
למי שסובל מקיבה רגישה - כדאי לנסות כמות קטנה קודם. לאלה הנמנעים מגלוטן ואלה העושים תזונה היפו אלרגנית בשלביה הראשונים. 

 מצרכים :

אופן ההכנה : 

1 כוס גריסי פנינה שטופים
מעט שמן זית
2 כוסות מים קקרים
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק מאוד
3-4 שיני שום, כתושות
מלח פלפל  
   
   
   
   
1. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את גריסי הפנינה ומערבבים
2. מוסיפים 2 כוסות מים, מלח פלפל. מערבבים , מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים נספגים והגריסים מתרככים, כ-35-45 דקות
3. מערבבים יחד את השום הכתוש והפטרוזיליה הקצוצה דק, מערבבים עם גריסי הפנינה, מכסים את הסיר ונותנים להכל לנוח כ-20 דקות לספיגת טעמים. 

אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר. 
מתכון בידי: שריה מלכיאל
 

עקבו אחרי

טלפון:
058-4700002

דוא"ל:

Kira@kira.co.il        

כתובת:
הנדיב 71, הרצליה
אשמח שתצטרפו אלי גם לפייסבוק ותקבלו עדכונים והמלצות בנושא תזונה ובריאות.
מחכה לכם שם
Facebook
כל הזכויות שמורות לקירה לוי, אין לעשות שימוש בכל המופיע בדפים אלו ללא רשות מפורשת ובכתב של בעל האתר
חפשו
הצטרף
מילות תיוג לאתר:
אולכוס, כיב קיבה, צרבות, כאב/י בטן, בעיות מעיים, ריפלוקס, הליקובקטר פילורי, HP , מומחה/ית לנטורפתיה, לרפואה טבעית, לרפואה משלימה, בעיות פוריות / פריון, קושי להיכנס להריון, בעיות זרע, התעברות, תמיכה ב IVF (וכו') , שחלות פוליציסטיות, ציסטות בשחלות, אנדומטריוזיס, פיברומיאלגיה, טרשת נפוצה, טרשת עורקים, כאבי שרירים, סינוסיטיס, אף סתם, רייניטיס אלרגית, אף נוזל, אפטות בפה
עייפות, תשישות, תסמונת היאפיס, CFS (chronic fatigue syndrome) גאוט, חומצה אורית גבוהה, יוריק אסיד גבוה,  שאלון אבחון קנדידה