קירה לוי - נטורופתית - דג מוסר מאודה
לחיות טבעי להרגיש בריא
חפש/י

דג מוסר מאודה

מתכון מקסים שניסיתי כמה וכמה פעמים. הדג יוצא עסיסי ונמוח. שווה ביותר ולא הרבה עבודה. אפשר להחליף את דג המוסר בדג ים אחר עם בשר לבן: לברק, בס, דניס, לוקוס, בורי, פורל, ברמונדי.

למי מתאים:  לכל מי שמותר דגים
למי לא מתאים: מי שאלרגי לדגים או נמצא בשלב טיפול שעדיין לא כולל דגים. 

 

 מצרכים :

אופן ההכנה : 

500 גרם דג מוסר או דג ים לבן אחר
1 בצל ירוק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מקולף
6 פטריות שמפניון ו/או שיטאקי ו/או בייבי פורטובלו
2 כפות  רוטב סויה (רצוי מאיכות טובה, קיקומן או תמרי)
3 כפות  יין לבן יבש
  מלח / פלפל
   
   
   
1. חורצים פסים אלכסוניים משני צידי הדג (כדי שהחום יגיע עד העצם)
2. חותכים את הבצל הירוק לפיסות של כ-4 ס"מ ולאחר מכן לאורכן, כדי ליצור "רצועות" בצל ירוק
3. פורסים את הג'ינג'ר לפרוסות אלכסוניות דקות, ואז חותכים אותם ל"גפרורים" דקים
4. פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי בינוני
5. שמים את הדג על צלחת שיכולה להיכנס לכלי אידוי. מפזרים מעליו את הבצל והגי'נג'ר והפטריות.
6. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, היין , המלח והפלפל. מזליפים על הדג.
7. מאדים בסיר אידוי כ-20 דקות, עד שהדג עשוי, אך לא יבש. מגישים כמו שהוא, על הצלחת
 
טיפ: אם אין סיר אידוי, אפשר לשים את הצלחת עם הדג המתובל על איזה שהיא הגבהה בסיר ווק או סיר רגיל, בתנאי שהוא יותר רחב מהצלחת. בתור הגבהה אפשר לקחת קופסת שימורים. שמים מעט מים בתוך הסיר (כוס בערך), מעמידים את הצלחת ומכסים.