קירה לוי - נטורופתית - דלורית ממולאת בקינואה
לחיות טבעי להרגיש בריא
חפש/י

דלורית ממולאת בקינואה

מתכון פשוט, טעים, יפה ובריא. הדלורית , כמו כל הכתומים, מכילה בטא קרוטן בעל השפעה מטיבה על פעילות מערכת החיסון ובריאות רירית מערכת העיכול. הקינואה הנה סוג של דגן (לא ממש דגן, היא "פסאודו-דגן) שמכיל לא מעט ויטמינים ומינרלים, וכן כמות יפה של חלבון "מלא" (כל 8 חומצות האמינו שאנחנו צריכים לקבל מתזונה ולא יכולים לייצר לבד). 
למי מתאים: כולם
למי לא מתאים: אלה הנמצאים בתזונת ניקוי שמבוססת על אורז בלבד

 מצרכים :

אופן ההכנה : 

5 לוריות מנוקות וחצויות
למלית:  
כוס  קינאה
2 בצלים קצוצים
7 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר מגורד
1 קישוא מגורד
רבע כוס אגוזי מלך ושקדים - קצוץ
רבע כוס גרעיני דלעת
1 כפית  חרדל
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
מלח פלפל  
  שמן זית כתית מעולה
1. להוציא קצת מתוכן הדלוריות, לקצוץ ולהוסיף למלית
2. לאדות את חצי הדלורית במשך רבע שעה
3. לבשל את הקינואה בכוס וחצי מים עם מלח וחצי גפית אגוז מוסקט טחון
4. לטגן את כל הרכיבים עד ריכוך קל
5. למלא את התוכן בדלוריות
6. לאפות בתנור שחומם מראש ל150 מעלות, כ-20 דקות. 
מתכון בידי: ליאור דנגור