לחיות טבעי להרגיש בריא
חפש/י

החיאת אורז מאתמול

אתם מכירים את המצב שתמיד שי אורז מאמתמול במקרר? והוא כברפחות טעים מאשר ישר אחרי הבישול? אז אפשר לעשות איתו מספר דברים, ואחד מהם נכנס אלינו למשפחה כי הוא טעים , יפה ומהיר. העגבניות נותנות עסיסיות לאורז, והכוסברה נותנת לו טעם רענן. 

למי לא מתאים: מי שצריך להימנע מעגבניות בגלל תהליך היפו-אלרגני, או אנשים עם דלקות פרקים שנאמר להם להימנע מעגבניות. 

 מצרכים :

אופן ההכנה : 

1-2 עגבניות, חתוכות כמו לסלט
כוס  אורז מאתמול
חצי חבילה  כוסברה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב כוסברה)
אופציונלי: חצי  פלפל חריף
אופציונלי: 1-2  שיני שום כתושות
שמן זית  להקפצה
   
   
   
   
1. מחממים שמן זית במחבת או בווק
2. מקפיצים את העגבניות כדקה, עד שמתחממות היטב, אך שומרות על צורתן 
3. אם משתמשים בפלפל חריף ו/או שום, מוסיפים אותם עכשיו
4. מוסיפים את האורז ומקפיצים יחד כדקה
5. מוסיפים את הכוסברה ומקפיצים יחד כחצי דקה נוספת.
 
 
במקום עגבניות רגילות אפשר לחצות חופן מלאה של עגבניות שרי
כמובן שאפשר להוסיף לתבשיל כל ירק רענן שאינו מצריך הרבה בישול (קישואים חתוכים, פלפל אדום, שעועית ירוקה ועוד). כל הירקות צריכים להיות מוקפצים לפני שמוסיפים את האורז. 
מתכון בידי: קירה לוי