לחיות טבעי להרגיש בריא
חפש/י

המבורגר עדשים של רותם

מתכון צמחוני, בריא, טעים, בעל אינדקס גליקמי נמוך.  עשיר בחלבון משובח מהצומח. 

למי לא מתאים:
תזונת ניקוי, טבעונים (למרות שאפשר בקלות לטבען את המתכון).

 מצרכים :

אופן ההכנה : 

2 כוסות עדשים ירוקות
בטטות בינוניות
בצל גדול
1-2 כוסות  שיבולת שועל
2 ביצים
צרור פטרוזיליה
מלח פלפל  
קיג'ון  תערובת תיבול (יש מצוינת של תבליני פרג)
חצי כף  פפריקה מתוקה
שמן זית  
1. מבשלים את העדשים עד שהם רכים כחצי שעה - 40 דקות. 2 כוסות מים על כוס עדשים
2. בזמן שהעדשים מתבשלים, קוצצים את הבצל דק ומטגנים עם מעט שמן עד להזבה עדינה
3. קולפים ומבשלים את הבטטות עד להתרככות, מועכים למחית
4. מערבבים את העדשים, הבטטה, כוס אחת שבולת שועל והבצל. 
5. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואת יתר התבלינים. כמויות - לפי הרצון. הקיג'ון נותן טעם מעט בשרי, וביחד עם הפטרוזיליה נותן צבע טוב. 
6. מקשקשים את הביצים בנפרד, ומוסיפים אותן לתערובת. אם יצא נוזלי מדי, מוסיפים עוד שיבולת שועל. אם יבש מדי - עוד מים. העיסה צריכה להיות מספיק יציבה ליצירת קציצות ביד. 
7. יוצרים קיצות גדולות, ומשטחים אותן לעובי של 1.5 ס"מ בערך
8. אופים בחום בינוני גבוה (200 מעלות) כ-10 דקות מכל צד. 
מתכון בידי: רותם