קירה לוי - נטורופתית - טרטר סלמון
לחיות טבעי להרגיש בריא
חפש/י

טרטר סלמון

 מצרכים :

אופן ההכנה : 

500 גרם סלמון משובח טרי מאוד
שאלוטס או בצל בינוני רגיל
1 כף מיץ לימון סחוט טרי (לא משומר)
1 כף מיץ תפוז סחוט טרי
חצי כפית  מלח
לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי
חצי  פלפל חריף (לא חובה)
חצי תפוז מפולט (רק ה"בשר" של הפלחים, ללא הקליפה הדקה)
מעט עירית קצוצה, לטעם ולקישוט
   
1. קוצצים את הסלמון לקוביות קטנות
2. קוצצים את השאלוטס או הבצלים דק מאוד
3. קוצצים את הפלחים של התפוז
4. קוצצים פלפל חריף דק מאוד
מערבבים יחד את כל החומרים, פרט למיץ לימון ומיץ תפוז
5. ברגע האחרון מוסיפים את המיצים
6. קוצצים את העירית, מערבבים היטב ומגישים צונן
 
 
 
מילות תיוג : 
 
מתכון קל, בריא ויפה.
מומלץ לחפש סלמון מיבוא נורבגי. 
דם טרי יותר טעים מדג קפוא. חשוב ביותר להקפיד על טריות הדג. מרגע הקניה (רצוי באותו יום), הדג חייב להיות במקרר עד להגשה. 
תועלת בריאותית: מנה עשירה באומגה 3. סלמון גם עשיר בויטמין B12, ועל כן יכול לפתור את הבעיה אצל צמחונים.
למי מתאים: תזונה בריאה, כל שלב בטיפול שבו מותר לאכול דגים. 
למי לא מתאים: נשים בהריון, חולים עם החלשות מערכת החיסון (למשל אחרי טיפולים כימותרפיים בהם יש ירידה בכמות ו/או בתפקוד תאי דם לבנים) - לא מומלץ לאכול דגים נאים. כמו כן, המנה לא מתאימה לרגישים לדגים. לאנשים הרגישים לתפוזים, אפשר להשתמש אך ורק בלימון. 

אופציות לגיוון: להוסיף תפוח ירוק מקולף חתוך לקוביות קטנות, או מנגו - בעונה. בנוסף, אפשר להשתמש בבצל סגול במקום לבן, ובבצל ירוק במקום עירית.